Vegetabilske og økologiske hudplejeolier er et oplagt alternativ til kemisk hudpleje. Men selvom du er nysgerrig, er det måske ikke så let at gå til i en travl hverdag. For hvilken olie skal du tage? Og hvordan bruger du den? Måske er det bare lettere at hive den sædvanlige creme ud af skabet i stedet – selvom den måske ikke virker helt så godt, som du gerne ville have …

 

Hudpleje med olier behøver ikke være svært

Olier er ikke sværere end cremer – du skal bare lige hjælpes i gang – og det er præcis dét, der er visionen for min webshop. Det skal være let og hurtigt at bruge olier, og du behøver ikke selv at være ekspert og sætte dig ind i alle de forskellige oliers egenskaber. Jeg hjælper dig.

Og det er derfor, jeg laver mine helt egne produkter. Jeg har sammensat en basisolie, som dækker alle de behov, der opstår i hverdagen hos en almindelig familie – og kaldt den familieolie . Den er lige til at hive ud af skabet, når du står og mangler den – og så er den naturligvis både økologisk og vegansk, ligesom mine andre olier.
Derudover har jeg også sammensat andre olier, som passer til mere specifikke behov – men de lette at gå til, selvom du aldrig har brugt en hudplejeolie før.

Hudpleje i hverdagen

I vores hverdag bliver vores hud udsat for meget, der kan være med til at ødelægge den ellers naturligt sunde hud. Vind, vejr og produkter med kemisk indhold påvirker huden udefra – samtidig med at kost og hormoner påvirker huden indefra. Den moderne livsstil er ikke altid hudens bedste ven – men heldigvis kan naturlige olier let hjælpe vores hud med at genfinde balancen.

Hvilken olie skal jeg vælge? 

Det kommer an på formålet. Du kan gå på opdagelse i shoppen  og læse mere om de forskellige olier og deres egenskaber.

Leder du efter en olie til dit ansigt, er det vigtigt, at du kender din hudtype – ellers kan jeg ikke anbefale dig den olie, der vil give dig de bedste resultater. Du finder min anbefaling sammen med en beskrivelse af de enkelte hudtyper herunder. 

Hudplejeolie til normal hud

Normal hud er sund og almindelig hud uden specifikke problemer – og derfor er huden også let at passe og pleje. Men normal hud har også godt af fugt – og en olie kan være en god måde at holde din hud sund og frisk på. Du kan bruge de fleste af mine olier,  men husk kun at bruge en lille smule ad gangen.

Kan man bruge olie til fedtet hud?

Selvom det måske kan lyde overraskende, er olie faktisk en god og effektiv løsning til at afhjælpe fedtet hud. Hvis din hud er fedtet, har du nok en del bumser, tydelige porer og en næsten skinnende hud sidst på dagen. Nogle gange føles det næsten, som om din hud i ansigtet er dækket af et tyndt lag olie. Og så virker det måske lidt underligt, at det kan hjælpe at smøre olie på – men det kan det.

Selvom din hud er fedtet, er det vigtigt, at du sørger for, at din hud har masser af fugt. Ellers vil huden blive tør, og så vil den begynde at producere endnu mere fedt for at holde på fugten.
Bruger du derimod en let olie, som f.eks. jojobaolie , vil du opleve, at huden fedter mindre end sædvanligt og får færre urenheder.

Hudplejeolie til tør hud

Det er vigtigt, at du først bliver klar over, om din tørhed er medfødt. Eller om det drejer sig om et midlertidigt problem. Hvis du altid har døjet med tør hud, vil jeg anbefale dig at bruge abrikoskerneolie , der kan give din hud et lille skud fugt.
Er din hud derimod bare udtørret lige nu – måske på grund af vejr, indeklima eller kemi – er castorolien  et godt valg.

Vegansk og økologisk hudpleje til sensitiv hud

Du har sensitiv hud, når din hud reagerer meget på eksterne faktorer. Vind og vejr påvirker din hud, og du oplever ofte, at din hud bliver tør, rød eller irriteret. Nogle gange kan sensitiv hud også give andre gener, som f.eks. bumser eller eksem. Leder du efter den helt rigtige olie til at beskytte din hud, vil jeg anbefale dig at bruge en mandelolie .

Hvordan bruger du olierne?

Det vigtigste at huske på er, at en olie ikke skal bruges som en creme. Start med små mængder, for mange bliver overraskede over, hvor drøje olier er. Du skal ikke smøre mere på, end din hud kan nå at absorbere – og olien må gerne være helt væk fra hudens overflade, 10 minutter efter du har smurt den på. En hovedregel er, at en enkelt dråbe er nok til ansigtet. 

Hvorfor skal du vælge en hudplejeolie?

Olier fra naturens frø, frugter og nødder indeholder en masse lækkerier, som vores hud elsker – og det gælder, hvad enten vi skal løse specifikke problemer i huden eller bare holde den naturlige glød og smidighed ved lige. Veganske og økologiske olier, der blødgør huden og beskytter hudens barriere, er ofte mindst lige så effektive som cremer. De er rige på både naturlige antioxidanter og vitaminer – og så er alle olierne hos mig selvfølgelig 100 % naturlige og aldrig testet på dyr.

Økologiske olier til hårpleje

Mine olier kan også bruges som hårpleje. Du skal kun bruge en ganske lille smule ad gangen, for de er drøjere end en balsam, men du vil opleve, at olierne holder håret sundt, forhindrer knæk og sikrer blødt og glansfuldt hår – på alle årstider. 

Hvor længe holder økologiske og vegetabilske olier? 

Olier bliver naturligt harske, når de bliver udsat for lys, varme og ilt. For at passe på olierne og forlænge holdbarheden har jeg tilsat E-vitamin til alle mine olier.

Jeg har valgt E-vitamin, da det er en naturlig måde at forhindre harskning på, og samtidig har vitaminet også en positiv effekt på huden, hvor blodcirkulationen bliver øget, og spændstigheden holdt ved lige. Det giver mine olier en holdbarhed på 2 år, når de opbevares mørkt og køligt.

Er du blevet nysgerrig? Så kig indenfor på shoppen , hvor du kan læse mere om de enkelte olier og deres egenskaber.